A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztató keretében mutatta be a dualista kori rendőrség egyenruházatát és fegyverzetét.
 

Ezen új, angol nyelvű tudományos folyóirat a bűnügyi földrajz területén folyó kutatások eredményeinek közzétételét szolgálja.

A megjelenést sok éves szervezés és több tucat kutató bevonása előzte meg. Jelenleg a szerkesztőség 6 ország kutatóiból áll, mely garantálja a különböző bűnözésföldrajzi szempontok megjelenítését. A folyóirat célja a bűnözésföldrajz tudományának fejlesztése, illetve olyan tanulmányok közlése, melyek a bűnüldözés gyakorlatában is felhasználhatóak.

A Rendőrség Tudományos Tanácsa 2019-ben közreadott pályázata közös gondolkodásra hívja a rendészet művelőit, a rendvédelmi szervek valamennyi jelenlegi és egykori munkatársát, a rendészettudomány kutatóit, mindazokat a szakembereket, akik tudásukat egy biztonságosabb társadalom szolgálatába kívánják állítani.

A kiírásban megadott témakeretben rövid tanulmányok, értekezések, értékelések, leírások, tervek, témadokumentációk, felvetések, megoldások, innovációs javaslatok megírására van mód.

Megjelent a Rendőrség Tudományos Tanácsa folyóiratának legújabb száma, a Rendőrségi Tanulmányok 2019/2. szám, mely az alábbi internetes oldalon elérhető:
 

A Magyar Rendészettudományi Társaság megalakulásának 15. évfordulója alkalmából megjelent a „Gondolatok a rendészettudományról” című kötet, továbbá a megalakulásunk 10. évfordulójára „Rendészettudományi gondolatok” címmel kiadott jubileumi emlékkötet honlapunkról letölthető.

 

A 2019. június 27-én Pécsen megrendezésre kerülő nemzetközi tudományos konferencia célja a rendészettudomány keretei között megvizsgálni, hogy milyen eszközök és módszerek alkalmazásával lehet megelőzni vagy hatékonyabban felderíteni a közbiztonságra, a közrendre, az államhatár rendjére veszélyes emberi magatartásokat és helyzeteket. Továbbá olyan tudományosan is megalapozott értékek megfogalmazása, amelyek közvetlenül támogatják és formálják a rendészettudományi gondolkodást, illetve forrásul szolgálhatnak a tárgyban felmerült kérdések megválaszolásához.

2019. május 23-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Szent László Kápolnájában ünnepélyes keretek között megtartottuk a Magyar Rendészettudományi Társaság 15 éves jubileumi közgyűlését.

A rendezvényről készült részletes beszámoló megtekinthető az egyetem honlapján.

A Magyar Rendészettudományi Társaság megalakulásának 15. évfordulója alkalmából, ünnepi közgyűlést tart a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Főépületében 

2019. május 23.-án, 14.00 órai kezdettel.

A rendezvénnel kapcsolatos további információk letölthetők az alábbi kinken pdf. formátumban!

A Magyar Rendészettudományi Társaság (a továbbiakban: MRTT) Migrációs Tagozata, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (a továbbiakban: BMH), valamint a BMH Tudományos Tanács közös pályázatot hirdet olyan pályamunkák elkészítésére, melyek a legális és illegális migráció, illetve a menekültügy történetével, aktuális kérdéseivel, nemzetközi és hazai jogi szabályozásával, a jogalkalmazás elméleti és gyakorlati kérdéseivel, valamint problémáival foglalkoznak.
 

A Magyar Rendészettudományi Társaság Határrendészeti Tagozatának és a Magyar Hadtudományi Társaság Határőr Szakosztályának Pécsi Szakcsoportja a 2001. évben megteremtett hagyományt követve, Szent László napja alkalmából, a Rendőrség Tudományos Tanácsa közreműködésével 2019. június 27-én nemzetközi tudományos konferenciát tart Pécsett

A BŰNÜLDÖZÉS ÉS A BŰNMEGELŐZÉS RENDÉSZETTUDOMÁNYI TÉNYEZŐI

címmel

Oldalak

Folyóirat

Naptár

mo
tu
we
th
fr
sa
su
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
www.magyarorszag.hu http://mhtt.eu http://www.nokitc.hu/hungarian/aktualis.html
Határrendészeti_Tagozat
http://www.bm-tt.hu/ http://www.bm-tt.hu/